MARIE MASUREEL

Wanneer wonen passie wordt

Blog: Stylleven

Enkele creatieve ideetjes voor Pasen

Het Paasweekend staat voor de deur. Voor Libelle.be verzorgde ik enkele creatieve stylings die je heel gemakkelijk zelf kan doen. Het gaat om eenvoudige dingen die niet te veel tijd in beslag nemen en die je zelfs samen met de kinderen kan doen.

 

Het eerste idee is een stijlvol alternatief voor de soms kitscherige Paasboom met van die krullerige wilgentakken. Ik gebruikte één tak van een fruitboom die al vastgevezen was op een voet, dit kocht ik gewoon in het tuincentrum. De rest was heel eenvoudig en zie je in onderstaand filmpje:

Originele Paasboom

 

Bij een Paasbrunch hoort een feestelijk gedekte tafel. Het meeste gerief hiervoor vond ik bij AVA papierwaren, bekijk hier hoe ik het deed:

Ieniemienienestjes voor op de paastafel

 

Enkele fleurige voorjaarsbloeiers brengen meteen de lente in huis. Mooi en supereenvoudig om te maken: 

Eitjes in 't groen

 

Het volgende idee is een wijnkistje dat gepimpt wordt tot een opbergdoos voor in de kinderkamer, leuk om tijdens de Paasvakantie samen met je zoon of dochter te doen:

Een kastje met een staartje

De matte witte verf is trouwens krijtverf van Pure & Original, daar ben ik dealer van.

 

Supergemakkelijk deze, en voor geen geld! Sjablonen van eieren of paashazen kan je gewoon afprinten en voor het gekleurd papier kan je gratis verfstaalkaarten of restjes behang gebruiken. Er bestaan natuurlijk ook speciale boekjes met motiefpapier. Je gebruikt de sjablonen voor wat je maar wil, ik heb er een slinger en cupcaketoppers van gemaakt. 

Bekijk hier de making of: Paasfeestje met slingers

 

Van een gewoon plantje een Paasplantje maken? Dat doe je heel eenvoudig!

Bekijk hier het filmpje: een groene eyecatcher voor Pasen

 

 

Copyright 2017 @ mariemasureel.be , alle rechten voorbehouden. - Webdesign door VNE.be