MARIE MASUREEL

Wanneer wonen passie wordt

Blog: Stylleven

Deco-addict and going to Ibiza?

Ga je naar Ibiza en wil je wat woonwinkels afdweilen? Ik geef je graag enkele tips.

Eerst en vooral, de weg van Eivissa (Ibiza stad) naar Santa Eularia ligt min of meer bezaaid met woonwinkels, maar ze zijn lang niet allemaal de moeite. Eén van de uitblinkers op deze ‘woonboulevard’ is Cocoq. Eigenlijk is het niet één winkel, maar een loods waar verschillende zaken een plekje vonden om hun assortiment te koop aan te bieden. La Maison Blanche is dan weer één en al luxe, met invloeden uit het verre oosten.

In Eivissa zelf is vooral de oude stad de moeite om te verkennen, aangezien het nieuwe stadsgedeelte voornamelijk bestaat uit kledingwinkelketens en hamburgertenten. Je vindt af en toe wel een paar leuke woonwinkels, bijvoorbeeld Oliver en Natura. Ze zijn overburen van elkaar aan de Plaza de Parque. Oliver ligt naast een leuk barretje waar je iets kan drinken. In de woonwinkel zelf vind je veel van Pomax, en lmooie ruwe vloerkleden.

Bij Natura vind je veel hippe designitems en leuke hebbedingetjes of cadeau-ideetjes in felle kleuren. Je kan er ook mooie kleren kopen. Natura maakt deel uit van een keten, en vind je dus niet alleen op Ibiza. Zoals de naam al laat vermoeden, ligt de focus op ecologisch verantwoord shoppen. Ze hebben ook een webshop.

Mijn favoriete woonwinkel op Ibiza is Tanis, gelegen op de weg naar het charmante stadje Santa Gertrudis. De uitbaatster heeft een uitstekende smaak voor het combineren van mooie stoffen, authentieke accessoires, houten krukjes en stijlvol zitmeubilair. Je vindt er veel hout en linnen, meestal in rustige naturelkleuren. Maar ook hier is er niks lokaals te vinden, ik zag er stoffen van Casamance, serviesgoed van Serax, Chinese bijzettafeltjes, kussens gemaakt van Engelse graanzakken en Nederlandse hanglampen. Maar het is wel heel mooi.

Een kilometer verderop richting Santa Gertrudis, bevindt zich Sluiz, een winkel die je gewoonweg eens moet gezien hebben. Het is een grote zaak, de eigenaar is een Nederlander, en al van bij het oprijden merk je dat dit geen gewone winkel is. Een tiental blauwe kunststof exemplaren van grazende koeien verwelkomt je op de parkeerplaats. De winkel zelf biedt een allegaartje van kleurrijke accessoires en prullaria aan. Glazen, verlichting, design met een knipoog, kussens, schalen,… in de meest felle kleuren en vrolijke prints. Veel plastic maar je vindt er ook een aantal dingen in hout, en ik zag er zelfs een paar mooie authentieke Marrokkaanse tamegrouteschalen. Naast interieuritems kan je hier ook (Nederlandse) voedingswaren kopen en kledij. Het binnenplein is een bezoekje waard, hier kan je iets eten of drinken terwijl je plaats neemt in felgekleurde barokfauteuils. De André Rieu-achtige walsmuziek die door de luidsprekers schalt, past trouwens perfect bij de grote luchters die versierd zijn met tientallen vrolijke nepbloemen.

In het stadje Santa Gertrudis zelf, is Es Cucons een aanrader voor manden en keramiek.  

Ibiza is duur, en als je denkt dat je op de bekende hippiemarkt Las Dalias je slag kunt slaan, dan ben je eraan voor de moeite. Veel kledij en juwelen, en maar weinig interieurspullen. Ik spotte wel wind chimes die mooi waren, zoals een wrakhoutje met schelpen die leuk klingelden in de wind. Dromenvangers vind je er ook, en daarnaast schilderijtjes met lokale taferelen, en macramé hangers voor planten.

 

 

Copyright 2017 @ mariemasureel.be , alle rechten voorbehouden. - Webdesign door VNE.be